Akutelle foredrag/guideture

November 2024

Dines Bogø - Foredrag
5. november 2024 kl. 19.00-21.00. Foredrag om Irma i Dragør. Arrangement i Historisk Foening.
Dines Bogø - Foredrag
6. november 2024 kl. 19.30-21.00. Foredrag på Tårnby Hovedbibibliotek. Pigen fra Schippenbeil. Hildegard måtte i 1945 som 17-årig flygte med sin familie og beboerne i landsbyen Schippenbeil, da russerne nærmede sig østfra. Under flugten mistede hun kontakten med den øvrige familie, og da hun i april ankom alene med skib til København, anbragte værnemagten hende i en af deres lejre på Sydamager. Hun endte med at blive på Amager og stifte familie. Hendes ægte beretning er "lidt krydret" med forfatterfortælling, hvor forskellige personer krydser hendes vej. Personerne er virkelige personer, der er sammenskrevet.

Tilmelding her.
Dines Bogø - Foredrag
7. november 2024. Foredrag af historikeren Dines Bogø om ægteparret Jacobsen, der blev dræbt i 1948 på Peter Bangs Vej. Hvorfor er det blevet til Danmarks mest omtalte kriminalsag? Hvem var gerningsmændene, og hvorfor måtte sagen ikke opklares? Der er skrevet et utal af bøger om sagen med skiftende gerningsmænd, men den aften vil Bogø fortælle den mest sandsynlige historie.
Dines Bogø - Foredrag
20. november 2024 kl. 19.00-21.00. Foredrag i Simon Peters Kirke i Sundby. Pigen fra Schippenbeil. Hildegard måtte i 1945 som 17-årig flygte med sin familie og beboerne i landsbyen Schippenbeil, da russerne nærmede sig østfra. Under flugten mistede hun kontakten med den øvrige familie, og da hun i april ankom alene med skib til København, anbragte værnemagten hende i en af deres lejre på Sydamager. Hun endte med at blive på Amager og stifte familie.

Ingen tilmelding.